Advocaat en marketing: niet in strijd met de regels van de OvA!
logo AllFree
 

Marketing en advocatuur

Van oudsher een ongehoorde combinatie: marketing en advocatuur. Tot 1989 was het voor advocaten zelfs verboden om reclame te maken of anderzijds in de publiciteit te komen. Hoewel de regels inmiddels veranderd zijn, blijven veel advocaten huiverig voor een samenwerking met een online marketingbureau. Begrijpelijk, want in oktober 2015 stond de Orde van Advocaten nog uitgebreid stil bij het samenwerken met leadbedrijven waarbij door het advocatenkantoor betaald wordt per aangedragen zaak. Hoewel dit in het verleden gedoogd werd, kan het aannemen van leads -opdrachten- sinds april 2016 verregaande gevolgen hebben voor een advocaat.

Steeds meer advocatenkantoren zien echter in dat stappen zetten op het gebied van (online) marketing een verstandige keuze is. Het blijft uiteraard wel belangrijk met welk marketingbureau u in zee gaat. Niet ieder bedrijf beschikt over de benodigde kennis van uw vakgebied en de bijhorende regelgeving. Allfree heeft dat wel. Wij helpen u graag bij het bereiken van uw potentiële cliënten.

De werkwijze van Allfree

Allfree heeft de afgelopen jaren bewezen een perfecte marketingmix voor advocaten te hebben gecreëerd. Wij zetten websites en campagnes zodanig in, dat maximaal resultaat behaald wordt en potentiële cliënten uw kantoor weten te vinden. Wij werken nauw samen met externe juristen en interne specialisten. Hierdoor weten we wat we doen, met inachtneming van alle regels. Onze werkwijze brengt dan ook op geen enkele manier uw vrijheid en onafhankelijkheid als advocaat in gevaar.

Onze kracht zit hem in het constant vernieuwen van onze producten en diensten. Wij werken continu aan nieuwe thema’s voor onze websites, houden de informatie actueel en houden ook rekening met ontwikkelingen binnen online marketing. Zo zijn al onze producten perfect toegankelijk voor het nog altijd groeiende aantal mobiele websitebezoekers. Daarnaast zorgen we ervoor dat de campagnes die we inzetten goed aansluiten op de website, en houden we ons bezig met het zoekgedrag van potentiële cliënten.

Ook qua strategie ontwikkelen wij ons continu. Hoewel er bij Allfree nooit werd betaald per zaak of per cliënt, hebben wij samen met onze partners op het gebied van advocatuur onze strategie aangepast sinds de strengere naleving van gedragsregel 2 lid 2 . Met een vast, marktconform marketingbudget zorgen wij voor een vergrote online exposure van uw kantoor. Dit budget kan op verschillende manieren worden ingezet. Wij hebben namelijk de kennis van online marketing, maar u bent de expert binnen uw vakgebied. Daarom bepalen wij graag samen met u de juiste tactiek en zijn suggesties altijd welkom. Deze persoonlijke benadering maakt onze werkwijze uniek. Onze ervaring, gebundeld met uw vakkennis, staat garant voor een optimaal resultaat.

Hoe ziet een samenwerking met Allfree eruit?

Binnen welk rechtsgebied u ook actief bent, wij werken graag met u samen. Ook als u al een eigen website heeft, zorgen we samen met u voor een groter bereik. De producten die wij voor u inzetten kunnen naast uw eigen product(en) bestaan.