Nieuwe samenwerking zorgt voor betrouwbare slotenmakers

10 december 2014
Slotenmaker buitengesloten-3-200x3001

In Noord-Holland heeft een vooraanstaand slotenmaker, RUVO Inbraakbeveiliging, de handen ineengeslagen met ons online marketingbureau, gemeenten en politiekorpsen om de strijd aan te gaan tegen diensten van malafide slotenmakers.

U kent het wel, de deur valt achter u dicht en uw sleutels liggen nog binnen. Het intikken van een ruitje lijkt in eerste instantie een optie, maar slotenmakers raden dit ten strengste af omdat het ten eerste erg gevaarlijk is en u daarnaast voor veel hogere kosten komt te staan. Maar hoe vindt u zo snel mogelijk een slotenmaker bij u in de regio, die ook nog eens betrouwbaar is?

Malafide slotenmakers

Binnen de slotenmaker branche blijken de laatste tijd veel malafide slotenmakers actief te zijn die via leadbedrijven hun klanten werven. Bij de NSSG (Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde) komen veel klachten binnen over intimiderende, maar vooral ook veel te dure slotenmakers. Het blijkt te gaan om lokale telefoonnummers die worden doorverbonden naar een callcenter in Duitsland, maar ook het bedrijf RQ&T hanteert deze ‘verkeerde’ werkwijze.

Allfree wil zich onderscheiden

Als online leadgenerator willen wij ons graag onderscheiden van deze groep malafide slotenmakers en leadbedrijven. Door duidelijk te communiceren dat wij werken met een servicecenter, recensies op onze websites te plaatsen en de adressen van de aangesloten slotenmakers te vermelden weten consumenten precies waar ze aan toe zijn.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

pkwvMaar niet alleen bovengenoemde punten zorgen voor betrouwbaarheid en transparantie naar de consument. Het is gebleken dat gemeenten in Noord-Holland baat hebben bij een gemakkelijk te onthouden telefoonnummer waar consumenten snel een betrouwbare slotenmaker mee kunnen inschakelen. RUVO heeft daarom de handen ineen geslagen met diverse politiekorpsen en onze hulp hierbij gevraagd. De politiekorpsen verspreiden flyers met daarop een gemakkelijk te onthouden telefoonnummer, 0800-7040, voor een PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen) erkende slotenmaker in de regio. Als de consument belt naar dit nummer komt hij/zij in contact met een van onze medewerkers. Wij functioneren hierin dus als servicecenter tussen de consument en de slotenmaker. Alle slotenmakers die meewerken aan dit project voldoen aan de eisen van het PKVW en zijn bij ons bekend.

Met deze samenwerking willen zowel de gemeenten en politiekorpsen in Noord-Holland als RUVO Inbraakbeveiliging en Allfree voorkomen dat consumenten te maken krijgen met intimiderende, maar vooral ook veel te dure slotenmakers. Wij zijn bezig om deze samenwerking ook in andere provincies te realiseren.