Oooh wat een mooie blog

3 juni 2016 | Communicatie
Kantoor Allfree Communicatie

Het is maandagochtend 8.15 uur als we, net op tijd, ons kantoor binnen rennen. We zijn twee chicks, luisterend naar de namen Annemerle en Danielle. Onze dagen vullen we met alles dat met taal en tekst te maken heeft, maar we houden ook van sporten (soms), shoppen (vaak), lekker eten (te veel) en gezelligheid. De opstartproblemen zijn gelukkig snel vergeten als we neerploffen in ons gepimpte ‘meidenkantoor’ en zien dat er op ons bureau al een lekkere kop thee staat te wachten. Waar de één soms moet haasten om op tijd te komen, is de ander (ok, meestal Danielle) vaak lekker vroeg en dan is het natuurlijk een kleine moeite om ook de laatkomer van een goede start te voorzien. De werkweek gaat beginnen!

We bespreken altijd eerst even kort de planning voor de komende week met elkaar. Daarna openen we onze mail om te kijken of er afgelopen weekend nog verzoeken zijn binnen gekomen van klanten of collega’s. Het is immers belangrijk dat we onze klanten tevreden houden! Daarom besteden we veel tijd aan het optimaliseren van onze websites. Sluit de inhoud van de site aan op de informatie die de bezoeker zoekt? Zijn de websites en de advertentiecampagnes op elkaar afgestemd? Zaken die we uiteraard ook in de gaten houden bij het schrijven van nieuwe websites.

Met ook al zo’n mooi tussenkopje

Als communicatie afdeling zijn wij onder andere verantwoordelijk voor de inhoud van honderden websites, best een klus! Hoe we dat een beetje behapbaar houden? We hebben onze klanten onderverdeeld in een aantal beroepsgroepen, waardoor we elk verantwoordelijk zijn voor een aantal beroepen. Door de jaren heen hebben we ons verdiept in deze onderwerpen, waardoor we nu ‘alles’ weten over bijvoorbeeld verschillende manieren van vloeronderhoud, soorten dakisolatie en de ins en outs van het arbeidsrecht.

Fokke en SukkeNaast het schrijven van teksten voor onze eigen producten en websites voor klanten, zijn we ook verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie. Dat houdt in dat we ook regelmatig bezig zijn met het opstellen en versturen van diverse mailings, het schrijven van artikelen en blogs en het ondersteunen van andere afdelingen, bijvoorbeeld door het opstellen en/of controleren van een advertentietekst of een persbericht.

Ons werk verschilt van week tot week en hangt af van het aantal nieuw verkochte contracten, de resultaten van onze producten en ook van externe factoren zoals het weer. Want: veel regen of wind? Dan veel lekkage of dakschade en dus veel oproepen. Veel is het altijd wel, en daardoor hebben we het ook altijd druk. Leuk druk! Gelukkig staan we er niet altijd met zijn tweeën voor, maar kunnen we rekenen op goede ondersteuning van onze vliegende kiep Jenny. Zij werkt als tekstschrijver op oproepbasis en helpt ons bij drukte regelmatig uit de brand. Zo kunnen wij onze klanten een goede doorlooptijd en snel resultaat garanderen. Wist je dat een nieuw verkochte website vaak al dezelfde week geschreven is en online staat?! Schouderklopje

Nog een mooi tussenkopje

Als we niet opletten vullen we onze hele week met productiewerk. En dat terwijl het juist zo interessant is om ons wat meer te focussen op bijvoorbeeld het vergroten van onze naamsbekendheid! Onze klanten zitten namelijk verspreid door heel Nederland en hoewel veel bedrijven wel bekend zijn met onze initiatieven zoals 0800 Ongeval, de Nationale Spoed Centrale of Elektricien.nl, doet de naam Allfree nog bij lang niet iedereen een belletje rinkelen. Aan onze afdeling de schone taak om hier verandering in aan te brengen, we hebben er zin in!