Timmer & Janszoon

uw dakdekker in Rotterdam

Snel een offerte op maat
Vriendelijk geholpen
Vakkundig, voor een goede prijs

Dakrenovatie in Rotterdam

Goede renovatie voor problematische daken

Een goed onderhouden dak zorgt voor een hogere waarde van uw huis en een lagere energierekening. Een dak kan slijtage vertonen door zware regenval, harde wind, felle zon, forst en sneeuw. Met de Nederlandse weersomstandigheden kan deze het zwaar te verduren krijgen. Dit kan niet alleen resulteren in kleine beschadigingen, zoals scheurtjes of blaasvorming, maar ook tot lekkage of doorzakking van de dakconstructie.

Waar bij dakreparatie het dak alleen gerepareerd wordt, wordt er bij dakrenovatie iets vernieuwd aan het dak. Met dakrenovatie kan het dak bijvoorbeeld energiebesparender of waterafstotend gemaakt worden. Soms is renovatie niet per se nodig en volstaat een reparatie. Maar zeker als uw dak al wat ouder is en u regelmatig tegen dezelfde problemen aanloopt, kan dakrenovatie een verstandige keuze zijn.

Een goed onderhouden dak zorgt voor een hogere waarde van uw huis en een lagere energierekening. Een dak kan slijtage vertonen door zware regenval, harde wind, felle zon, forst en sneeuw. Met de Nederlandse weersomstandigheden kan deze het zwaar te verduren krijgen. Dit kan niet alleen resulteren in kleine beschadigingen, zoals scheurtjes of blaasvorming, maar ook tot lekkage of doorzakking van de dakconstructie


Waar bij dakreparatie het dak alleen gerepareerd wordt, wordt er bij dakrenovatie iets vernieuwd aan het dak. Met dakrenovatie kan het dak bijvoorbeeld energiebesparender of waterafstotend gemaakt worden. Soms is renovatie niet per se nodig en volstaat een reparatie. Maar zeker als uw dak al wat ouder is en u regelmatig tegen dezelfde problemen aanloopt, kan dakrenovatie een verstandige keuze zijn.

De functie van een dakrenovatie

Kleine beschadigingen kunnen leiden tot grote schade en hoge onkosten. Dakrenovatie voor zulke kleinere ingrepen is een goede manier om onveilige situaties en hoge onkosten te voorkomen. Daarom is het slim om er op tijd bij te zijn. Wacht niet te lang en schakel zo snel mogelijk een professionele vakman in.


Twijfelt u aan de kwaliteit of de conditie van uw dak? Vraag Dakspecialist Vriezen B.V. voor een professionele dakinspectie. We zouden aanraden zo’n inspectie eens in de paar jaar te laten uitvoeren. Tijdens een dakinspectie wordt het dak uitgebreid onderzocht op beschadigingen in de dakbedekking of dakconstructie.


Informeer naar de mogelijkheden

Wanneer u een probleem heeft met uw dak, heeft u middels één telefoontje gelijk een specialist aan de lijn die u verder helpt. Of u vult het offerteformulier in.


Ontvang een voorstel of offerte

Op basis van uw telefonisch informeren of uw offerteaanvraag komen wij met een voorstel en een inschatting van de kosten. Geen verborgen kosten, alles inzichtelijk voor we aan de slag gaan.


Wij gaan aan de slag voor u!

We gaan voor u het dak op en verhelpen uw probleem. Vriendelijk en vakkundig. Wanneer extra werk noodzakelijk lijkt, leggen we dit eerst aan u voor.

Kosten dakrenovatie

Afhankelijk van de oppervlakte van het dak, wat voor soort beschadigingen deze heeft en het type dakbedekking, kunnen de kosten van dakrenovatie erg uiteenlopen. Zo zijn dakpannen bijvoorbeeld veel duurder in de aanschaf dan bitumen, en kost het veel meer tijd om een schuin dak te renoveren dan een plat dak. Gemiddeld kost het renoveren van een plat dak 1500 euro, en het renoveren van een schuin dak 5000 euro.

Waar rekening mee te houden bij een dakrenovatie

Er zijn een aantal dingen die u mee kunt nemen in uw overweging als u het dak laat renoveren. U kunt bijvoorbeeld overwegen om de renovatie samen te laten vallen met andere dakwerzaamheden. Denk hierbij aan de plaatsing van zonnepanelen of Dakisolatie, het vervangen van dakgoten of het laten reinigen van uw dak.


Het is daarnaast belangrijk om ervan verzekerd te zijn dat het dak een goede luchtdichtheid houdt. Dit om te voorkomen dat er ongewenste luchtstromen ontstaan, die gepaard gaan met warmteverlies. Ook kunt u zich afvragen of er asbest in het dak zou kunnen zitten. In dat geval kunt u het beste voor een geheel nieuwe dakbedekking kiezen. Tot slot is het soms handig, of zelfs noodzakelijk, om behalve een dakdekker ook een architect in te schakelen. U kunt uw dakdekker hierin om advies vragen.

VRIJBLIJVEND & KOSTENLOOS

Offerte aanvragen

Dakwerkersgang 4, 1016 LV Rotterdam

Reviews van klanten

Natuurlijk kunnen we van alles over onszelf vertellen, maar u hoort natuurlijk liever van onze klanten.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen en onze antwoorden.

Voor welke werkzaamheden kun ik een dakdekker inschakelen?

Dakdekkers kunnen meer dan vaak wordt gedacht. Naast het aanleggen, vervangen of repareren van daken, kunnen ze bijvoorbeeld ook helpen bij: dakisolatie, dakinspectie, opsporen van lekkage, dakonderhoud, houtrot behandelen, boeidelen vervangen & behandelen, en dakgoten & hemelwaterafvoer plaatsen, vervangen en repareren. Vaak specialiseren dakdekkers zich in bepaalde diensten. Zo doet niet elke dakdekker zowel schuine als platte daken en specialiseren sommigen zich alleen in rieten daken of leien daken. Voorbeelden van andere werkzaamheden die niet elke dakdekker doet zijn: zinkwerk, dakramen, werken met bitumen, EPDM of dakpannen.

Waar moet ik op letten bij de keuze voor een dakdekker?

Allereerst of ze wel gespecialiseerd zijn in de klus die jij wilt laten uitvoeren. Daarnaast op welke termijn ze je kunnen helpen. Tegenwoordig hebben dakdekkers nog wel eens wachttijden, waardoor ze je niet op korte termijn kunnen helpen. Hun kwaliteit kun je beoordelen aan de hand van eventuele keurmerken en certificeringen, en door het zoeken van reviews. Let er bij de tarieven ook op of en wat ze rekenen voor voorrijkosten en het eventueel afvoeren van afvalmaterialen.

Een dakdekker nodig voor een huurwoning?

In dat geval moet je altijd contact opnemen met de verhuurder.

Timmer & Janszoon heeft inmiddels 25 jaar ervaring op het dak. Vele tevreden klanten zijn u voorgegaan. Voor ons bent ú nummer één.


Vestigingsadres

Timmer & Janszoon

Dakwerkersgang 4

1016 LV Rotterdam

KvK: 0123456

Email

info@allfree.nl

Telefoon

(0800) 1234 - 567

Whatsapp

(06) 123 - 45678


©2024 allfree.nl | Privacybeleid | Algemene Voorwaarden