Van een social call tot salesgesprekken

23 augustus 2016 | Commerciële binnendienst
duizendpoot binnendienst

Toen de dames van communicatie ons de opdracht gaven om een blog te schrijven over de gang van zaken op onze afdeling moesten we goed zoeken naar een gaatje in onze agenda. Wij van de commerciële binnendienst besteden onze tijd namelijk liever aan het contact met klanten. Dankzij onze verkoopskills hebben we uiteindelijk een goed compromis kunnen sluiten. Wij hebben de input voor deze blog geleverd en de communicatiedames hebben er een mooi verhaaltje van gemaakt.

 

Waarom een aparte binnendienst?

Het is inmiddels al bijna een jaar geleden dat de bestaande sales-afdeling is opgesplitst in de binnen- en buitendienst. Maar waarom heeft deze verandering eigenlijk plaatsgevonden? Heel kort gezegd bleek het dat veel klantverzoeken ergens in de lucht bleven hangen. In het kader van professionalisering, klanttevredenheid en klantbehoud is er toen voor gekozen om de bestaande sales-afdeling op te splitsen. Sindsdien zijn wij, Noud, Johan en Jantien, dé schakel tussen de partners en de verschillende gespecialiseerde afdelingen van Allfree.

Verzoekjes van de klant

Als afdeling zijn wij verantwoordelijk voor zowel het reactieve als proactieve contact met de klanten. Van een social call en het bespreken van de door ons beheerde sites tot salesgesprekken en het nabellen van openstaande facturen; de gesprekken met onze klanten zijn zeer divers.

Voor ons is het van groot belang dat de klant zich gehoord voelt. Sluiten bepaalde teksten niet aan bij de geleverde diensten? Komen er te weinig leads binnen? Of zijn de offerteaanvragen niet naar wens? Zomaar een paar voorbeelden van klantverzoeken waar wij samen met onze collega’s van de gespecialiseerde afdelingen mee aan de slag gaan.

Om nog beter te kunnen anticiperen op de behoeftes van onze partners hebben wij kortgeleden een klanttevredenheidsonderzoek verstuurd. Wij hopen dan ook dat alle partners de tijd nemen om dit onderzoek volledig in te vullen, zodat wij onze dienstverlening kunnen blijven verbeteren/optimaliseren.

Kippenhok of hard werken?

Waar onze klanten zich door heel Nederland bevinden, zijn wij gevestigd in het hoge noorden. Ons kantoor bevindt zich in de nok van het pand en heeft af en toe wel wat weg van een kippenhok. Eigenlijk best gek, omdat onze afdeling voor 2/3e uit mannen bestaat en je bij een kippenhok al snel denkt aan kletsende vrouwen. We doelen hiermee dan ook niet op kletsen (dat kunnen we ook heel goed hoor), maar juist op hard werken in de vorm van veel telefonisch verkeer en overleg met collega’s.

Ten slotte willen we nog even kwijt dat onze klanten uiteraard altijd welkom zijn in ‘ons kippenhok’ voor een kop koffie of thee.

PS. Op vrijdagmiddag staat het bier koud ;).