Wereld Loodgietersdag

11 maart 2020

World Plumbing Day is een internationale dag op 11 maart. Wereld Loodgietersdag is bedacht door de World Plumbing Council. Dit om de belangrijke rol van loodgieterswerk in de gezondheid, veiligheid en duurzaamheid van onze gemeenschap te benadrukken. Loodgieters hebben een heel belangrijke rol in de samenleving en daarom werd in 2010 de Wereld Loodgietersdag in het leven geroepen.
Dit is gebeurd nadat in januari 2010 de aardbeving in Haïti plaatsvond. Een vreselijke gebeurtenis met vele gevolgen. Loodgieters hebben daar een belangrijke rol gespeeld bij de heropbouw van het land. De loodgieters zorgden ervoor dat de sanitaire voorzieningen hersteld konden worden. Dit is heel belangrijk voor een schone leefomgeving. Zonder goede hygiëne is de kans groot dat er ziektes uitbreken. Doordat de loodgieters direct hebben geholpen bij de heropbouw zijn er in Haïti geen ziektes uitgebroken. De World Plumbing Council vond dat de loodgieters zich hadden laten zien als ware helden en besloten de wereldwijde Loodgietersdag in het leven te roepen.
Een mooi moment om dit eeuwenoude beroep in de schijnwerpers te zetten. Wij wensen dan ook alle loodgieters een Happy World Plumbing Day vandaag!